سلامت جسمگوش، حلق و بینی

وزوز گوش ضربانی چیست و چه راه های درمانی دارد ؟ علائم و راه های تشخیص

وزوز گوش ضربانی عارضه ای است که در آن شخص در گوش خود صدایی مانند خش خش بدون وجود منبع خارجی احساس می کند. این بیماری ممکن است با شنیدن صدایی ریتمیک با ضربان قلب ایجاد شود که در آن صورت به آن وزوز گوش ضربانی می گویند.

 

یکی از بیماری های گوش، وزوز کردن گوش می باشد. این بیماری بسیار شایع، می تواند به تنهایی یا به عنوان نشانه بیماری زمینه ای دیگر ظاهر شود. همچنین این بیماری انواعی دارد که در این مطلب قصد داریم وزوز گوش ضربانی را بررسی، علت و علائم آن را معرفی کنیم .

 

وزوز گوش ضربانی چیست 

وزوز گوش ضربانی عارضه ای است که در آن شخص در گوش خود صدایی مانند خش خش بدون وجود منبع خارجی احساس می کند. این بیماری ممکن است با شنیدن صدایی ریتمیک با ضربان قلب ایجاد شود که در آن صورت به آن وزوز گوش ضربانی می گویند. وزوز گوش ضربانی بر خلاف وزوز معمولی منشایی درونی دارد که برای پزشک نیز قابل شنیدن است.

 

علت وزوز گوش ضربانی

افزایش عمومی جریان خون : عواملی مانند کم خونی شدید یا پرکاری تیروئید باعث افزایش جریان خون در بدن شود.

افزایش موضعی فشار خون : در این حالت فشار خون در برخی از عروق افزایش یافته و منجر به وزوز ضربانی می شود. تومور های سر و گردن معمولا باعث ایجاد رگ های خونی غیر طبیعی و وزوز ضربانی نیز می شوند.

جریان خون نامنظم : آترواسکلروز یا تصلب شریان ها، به دلیل ایجاد توده در رگ و تنگ شدن مسیر عبور خون ایجاد می شود.

افزایش آگاهی و توجه به صداهای درونی : معمولا افرادی که مشکل کم شنوایی، عفونت گوش و یا پارگی پرده گوش دارند، تمایل زیادی به شنیدن صداهای داخل بدن خود دارند. این مساله می تواند باعث وزوز گوش ضربانی شود.

فشار جمجمه : فشار خون در داخل جمجمه نیز یکی از عوامل وزوز، سردرد و مشکلات بینایی می باشد.

 

علائم و نشانه های وزوز ضربانی گوش

در این بیماری، بیمار صدای ریتمیکی مانند صدای قلب خود را در یک یا هر دو گوش احساس می کند. این صدا می تواند باعث آزار و حواس پرتی بیمار شود. علاوه بر این، به دلیل فشار به جمجمه در این عارضه علائم زیر نیز محتمل می باشند.

  • سردرد
  • سرگیجه
  • مشکلات بینایی
  • از دست دادن شنوایی

 

راه های تشخیص وزوز گوش ضربانی

این عارضه توسط متخصص گوش، حلق و بینی تشخیص و درمان می شود. در ابتدا برای تشخیص، ضمن بررسی سوابق درمانی شما و معاینه، پزشک یکی از آزمایشات زیر را تجویز می کند.

  • آنژیو گرافی
  • اسکن توموگرافی کامپیوتری
  • ام آر آی
  • سی تی اسکن استخوان تمپورال
  • سونوگرافی

 

راه های درمان وزوز ضربانی

درمان وزوز گوش با توجه به علت های ابتلا متفاوت می باشد. اگر وزوز گوش به دلیل کم خونی، پرکاری تیروئید و افزایش فشار داخل جمجمه باشد، پزشک از درمان دارویی و تغییر سبک زندگی برای درمان این بیماری استفاده می کند. در صورتی که وزوز ضربانی به دلیل ناهنجاری های عروق خونی، تومور و ناهنجاری های گوش باشد پزشک می تواند با جراحی و یا درمان های جایگزین، این بیماری را درمان کند.

در صورتی که وزوز گوش ضربانی بر اثر بیماری زمینه ای نباشد، پزشک برای درمان این عارضه راه هایی برای مدیریت آن تجویز می کند.

صدا درمانی : یکی از راه هایی که می تواند در برطرف کردن این مشکل مفید باشد صدا درمانی است. در این درمان با قرار گرفتن در موقعیت آرامش بخش و بدون آلودگی صوتی وزوز گوش خود را درمان می کنید. پزشک ممکن است در این درمان استفاده از بعضی دستگاه های نویز گیر را نیز به شما پیشنهاد دهد.

تغییر سبک زندگی : داشتن برنامه سالم و منظم همراه با خواب کافی می تواند به درمان این عارضه کمک کند. همچنین مدیتیشن و یوگا نیز می تواند به شما در درمان این بیماری کمک کند.

 

کلام آخر 

وزوز گوش بیماری بسیار شایعی است که معمولا هر انسانی حداقل یک بار در زندگی دچار آن می شود. این بیماری که خود انواع مختلفی دارد معمولا خطرناک نبوده و با مرور زمان و رعایت چند نکته درمان می شود. البته وزوز گوش در برخی موارد می تواند هشدار دهنده برای وجود بیماری های زمینه ای باشد که توجه به آن مهم و ضروری است. در صورتی که بیماری زمینه ای تشخیص و درمان نشود ممکن است عوارض جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.

 

 

امتیاز کاربر: 5 ( 1 نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا