پوست و موسلامت جسم

بیماری آبله مرغان چیست و چگونه درمان می شود ؟

آبله مرغان یک بیماری ویروسی شایع در کودکان و بزرگسالان می باشد. این بیماری بسیار واگیر دار است

 

 

در این مطلب گفتیم که بیماری آبله مرغان چیست و چگونه درمان می شود ؟

 

 

بیماری آبله مرغان چیست و چگونه درمان می شود ؟

آبله مرغان یک بیماری ویروسی شایع در کودکان و بزرگسالان می باشد. این بیماری بسیار واگیر دار است و به طور معمول یک بار فرد را مبتلا می کند. البته در مواردی احتمال ابتلای مجدد با شدت بیشتر در بزرگسالی وجود دارد. علت بروز این بیماری ویروس واریسلا زوستر است که به صورت دانه های قرمز روی پوست ظاهر می شوند. این بیماری از راه تماس قطره های ریز در هوا با پوست شخص منتقل می شود و شدت واگیر آن بسیار زیاد می باشد. معمولا کودکان بین 5 تا 10 سال این بیماری را تجربه می کنند. در انتهای این مطلب به راه های درمان این بیماری اشاره کردیم .

 

 

علائم بیماری آبله مرغان چیست ؟

  1.  ایجاد دانه هعای قرمز روی پوست

  2. تب و سرفه

  3. بی حوصلگی

  4. سردرد

  5. بی اشتهایی

 

علائم آبله مرغان در بزرگسالان

  1. تب و سردرد

  2. دانه های قرمز که بعد از مدتی به تاول تبدیل می شوند

  3. خارش شدید بدن

نکته بسیار مهم : توجه داشته باشید که دانه های قرمز پوستی را با دست تحریک نکنید،چرا که ممکن است بر روی پوست اثر خود را دائمی بر جایی بگذارند.

 

 

مبتلا شدن به آبله مرغان چه عوارضی دارد ؟

بیماری آبله مرغان نیز مانند هر بیماری دیگری اثرات و عوارضی دارد که بستگی به شدت بیماری در فرد دارد. در ادامه مقاله به بررسی عوارض احتمالی آبله مرغان می پردازیم.

  1. عفونت باکتریایی ثانویه بر روی تاول های آبله شایع ترین عارضه می باشد.

  2.  عفونت ویروسی چشم

  3. آنسفالیت یا عفونت مغز البته به ندرت پیش می آید.

  4. ابتلای به زونا ( عفونت ویروسی ) پس از بزرگسالی

  5. باقی ماندن جای تاول و عفونی شدن آن البته به ندرت.

  6. میوکاردیت ( التهاب عضله قلب )

  7. ابتلا به آرتریت ( التهاب مفصل ) به صورت موقت.

  8. ابتلا به پنومونی ( سینه پهلو )

علاوه بر اینها آبله مرغان می تواند از مادر به جنین انتقال یافته و سبب وزن کم هنگام تولد، کورتکس مغز، حملات تشنجی، عقب افتادگی ذهنی، آب مروارید و میکروسفالی شود.

 

 

راه پیشگیری از ابتلا به آبله مرغان چیست ؟

جالبه بدانید بر خلاف تصورات عموم مردم که ابتلا به آبله گریز ناپذیر است، این بیماری راه پیشگیری دارد. پزشکان ژاپنی برای اولین بار در سال 1970 واکسن آبله مرغان را با نام Varivax تولید کردند. طبق نتیجه آزمایشات، درصد بالایی از دریافت کنندگان واکسن در مقابل آبله مرغان ایمن شدند.

 

 

درمان بیماری آبله مرغان با چند روش ساده و خانگی

آبله مرغان نیاز به درمان دارویی خاصی ندارد، استراحت و استفاده از دارو های تب بر بهترین راه درمان آبله می باشد. مهمترین درمان آبله کاهش خارش و پایین آوردن تب می باشد. برای پایین آوردن تب می توانید کارهای زیر را انجام دهید :

  1. آب و مایعات زیاد بنوشید

  2. با آب ولرم حمام کنید

  3. لباس نازک و نخی بپوشید

  4.  داروها را به موقع مصرف کنید

 

نکات بسیار مهم و قابل توجه 

  1. افراد زیر 20 سال از آسپیرین استفاده نکنند.
  2. مصرف هر گونه داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و سایر قرص های این خانواده در زمان ابتلا به آبله مرغان می تواند منجر به عفونت ثانویه و آسیب به بافت شود.

 

روش های خانگی و سنتی درمان آبله مرغان

علاوه بر درمان های پزشکی و دارویی طب سنتی هم راه های درمانی مخصوص به خود را دارد. در ادامه به بررسی بعضی از راه های درمان آبله مرغان از طریق طب سنتی می پردازیم.

جوش شیرین : روش استفاده از جوش شیرین به این صورت است که یک و نیم قاشق جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کنید و با پارچه تمیز به روی تاول بکشید.

هویج و گشنیز : یک فنجان هویج خرد شده به همراه یک‌ونیم فنجان برگ گشنیز تازه را در ظرفی که حاوی یک چهارم فنجان آب است بریزید و روی شعله بگذارید تا نیمی از آب آن تبخیر شود و این سوپ را میل کنید.

 

 

نتیجه گیری

آبله مرغان یک بیماری ویروسی به شدت سرایت پذیر است که معمولا در سنین 5 تا 10 سال افراد به آن مبتلا می شوند . دربعضی موارد امکان ابتلا افراد بزرگسال به این بیماری وجود دارد. واکسن بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری می باشد. درصورت ابتلا دانستن علائم و راه های درمان کمک موثری در غلبه بر این بیماری می کند.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا